Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е освободен от ареста без да му бъде повдигнато обвинение

Според Димитър Тонкев, син на загиналия при трагичен инцидент във Виноградец, Влайков е извършител на убийството

| обновено на 02.09.17 в 12:29
Снимка: БГНЕС

Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е освободен тази сутрин от ареста. Той бе задържан за 24 часа като собственик на бойния пистолет, с който 6 годишно дете неволно застреля 47-годишния Наско Тонкев, собственик на заведението във Виноградец, където семейството на момченцето празнувало рождения му ден. Към момента срещу Влайков не е повдигнато обвинение, каза наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева

Близките на жертвата обаче твърдят, че детето не е стреляло. Според семейството на убития Наско Тонкев в момента на инцидента 6-годишното дете играело в двора на заведението. Синът Димитър Тонкев заяви: 

Аз казвам, че Лазар Влайков е прострелял моя баща, а не детето. Детето е удобно - това искам да се чуе. Не знам каква им е сделката между тях. Всичко ще си излезе наяве. Не може този човек, който има няколко дела  - не знам колко са, да му се дава разрешително за боен пистолет.

Засега официалната версия, по която работи прокуратурата е, че смъртоносният изстрел е произведен от детето неволно, след като оръжието е попаднало в ръцете му случайно . 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Убитият собственик на заведение във Виноградец е застрелян от дете, твърди прокуратурата, синът на жертвата отрича

Шестгодишно дете простреля смъртоносно с пистолет мъж от пазарджишкото село Виноградец, съобщиха от прокуратурата. Инцидентът е станал малко след полунощ в заведение във Виноградец, където родителите на детето празнували рождения му ден. В разгара..

обновено на 01.09.17 в 20:22
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44