Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До малко над 5% е намаляла безработицата в област Добрич

Снимка: БГНЕС

Безработицата в област Добрич е намаляла до малко над 5 процента по официални данни. Така регионът се нарежда на пето място в страната по ниска безработица след София, Варна, Пловдив и Бургас.

През месец юли 150 младежи на възраст под 29 години от област Добрич, както и 101 трайно безработни лица са започнали работа. Броят на безработните в региона е 4057, което е с 350 по-малко в сравнение с предходния месец. Според данните на Бюрото по труда в Добрич, най-много свободни работни места в областта има в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, търговията и преработващата промишленост. 20 са обявените свободни места за преподаватели. Търсят се и лекари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44