Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разследването на смъртоносния инцидент във Виноградец

Прокуратурата поиска разпечатка на разговорите на Лазар Влайков в нощта на инцидента

Снимка: БГНЕС

Продължава разследването на инцидента от петък, при който 47-годишен мъж беше прострелян смъртоносно в заведение в пазарджишкото село Виноградец. Прокуратурата поиска от съда да разреши извършването на допълнителни действия по разследването.

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искане в съда за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков в нощта, когато нелепо бе убит 47-годишният Наско Тонкев. Това ще докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и прокурора.

Семейството на жертвата твърди, че веднага след тежкия инцидент, вместо да се обади на телефон 112, Лазар Влайков е търсил съдействие от районния прокурор на Пазарджик, с когото били в близки приятелски отношения.

Взетите натривки от ръцете на 6-годишното дете показват, че то е държало пистолета, но не доказват, че именно то е произвело фаталния изстрел. Това може да докаже само специалист с отлична експертиза, твърдят запознати.

Вчера притежателят на оръжието Лазар Влайков бе освободен от ареста. Срещу него все още няма повдигнати обвинения. Основната версия на прокуратурата остава, че 6-годишното дете неволно е произвело изстрел. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44