Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров: Разследването на инцидента във Виноградец да се поеме от Окръжната прокуратура в Пловдив

| обновено на 04.09.17 в 16:51




Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването на тежкия инцидент във Виноградец, при който нелепо загина 47-годишния Наско Тонкев да се поеме от пловдивската окръжна прокуратура. Причината е замесването на името на районния прокурор Георги Кацаров в скандалния случай. 


Сотир Цацаров изрази съмнение, че шестгодишно дете може да произведе изстрел от боен пистолет:

Пистолетът е с по-особено устройство на предпазния механизъм. Да. По-особено устройство за разлика от другите оръжия, при които има външен предпазител, който е видим, тук предпазителят е на спусковата скоба, което поставя много въпроси относно възможността на това дете, на тази възраст да преодолее необходимото усилие, което е необходимо за натиск на спусковата скоба, както и затова, кой последно е държал въпросния пистолет. Трудно е детето да стреля с пистолет, но не е невъзможно.


Предстои да бъде разпитан и шестгодишният Юри.
Веднага след извършването на най-спешните действия - утре разпита на малолетното дете, разпит на още един или двама свидетели. Делото ще бъде възложено за разглеждане и за наблюдение на окръжната прокуратура в Пловдив.

Преди час пристигнаха разпечатките  от телефона на председателя на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, но те още не са анализирани, така че не е ясно, имало ли е неформални разговори в нощта на инцидента с районния прокурор на Пазарджик.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44