Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Московски: Пътниците, които са имали проблем с авиокомпания "Уиз еър", ще получат обезщетения

На 6 септември България и Гърция ще подпишат меморандум за изграждане на нов транспортен коридор

| обновено на 04.09.17 в 17:29
Снимка: mtitc.government.bg

Пътниците, които са имали проблем по време на пътуването си с авиокомпанията "Уиз еър", ще получат обезщетения, обяви министърът на транспорта Ивайло Московски

Това, което констатира проверката, е проблем по начина, по който са правени резервациите, създаване на ситуация за овър букинг, дублиране на места, върви процес, по който да си получите обезщетенията. Доколкото ме информираха колегите, мисля че всеки един от тези пътници ще получи сума от порядъка на 400 евро – като обезщетение, тоест, към момента законово се спазва регламентът.
За забавените полети на "България ер", транспортният министър обясни:
Четири месеца мониторинг се наложи на компанията, той и към момента е валиден. Тука миналата седмица имаха техническа повреда в единият от самолетите. Сами разбирате, че няма как авиокомпаниите да държат резервни самолети, те са по 70-80 милиона един самолет и е прекалено голяма екстра и скъпо удоволствие някой да си държи резервен самолет, празен, да не лети, за да може да реагира в такива ситуации.

Ивайло Московски обяви, че на 6 септември България и  Гърция ще подпишат меморандум за изграждане на нов транспортен коридор. Той ще  свързва пристанища и жп линии в двете страни. 

Започна с идеята да направим такава свързаност, железопътна, и пристанище между Бургас и Александруполис. Впоследствие вече този коридор включва гръцките пристанища Солун, Кавала и Александруполис, съответно с железопътна връзка през Свиленград, включва вече и българските пристанища Бургас, Варна и дунавското пристанище Русе. Би могъл да попадне в обхвата на финансиране по плана "Юнкер" , Европейска инвестиционна банка, както и на другите големи банки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44