Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22 екипа в област Видин ще работят за връщане на децата в училище

Снимка: Община Монтана

22 екипа са сформирани в област Видин по механизма на правителството за съвместна работа на институциите за връщане на децата в училище. Те ще посещават домовете на отпаднали от системата на образование, както и на деца, които са в риск да напуснат училище. Съвместните действия бяха обсъдени преди началото на новата учебна година.

В екипите са представители на общините, Регионалното управление по образование, полицията и социални служители, а при необходимост ще се търсят и психолози.

Според началника на Регионалното управление на образованието Таня Петрова новата учебна година ще започне с намалял брой ученици в сравнение с миналата:

За това говори и фактът, че две училища през тази нова учебна година ще излязат от училищната мрежа.

Със случаи, в които децата се водят на училище, без дори да са в страната, вече са се сблъсквали в полицията, съобщи инспектор Даниела Димитрова:

Имахме извършители на противообществени прояви – група деца 15-16-годишни, които са всъщност ученици в едно училище, но същите деца живеят по-голямата част от времето в чужбина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44