Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частен съдебен изпълнител продава за над 4 млн. лева най-стария хлебозавод в Търново

Снимка: БГНЕС

Частен съдебен изпълнител продава за над 4 милиона лева най-стария хлебозавод във Велико Търново за удовлетворяване вземанията на банка-кредитор. Бившите работници имат неизплатени заплати и обезщетения, които търсят по съдебен път или от Фонда за гарантирани вземания.

Имотът е 24 декара и половина, а в него има 10 сгради.

Хлебозаводът спря производство това лято. Освободените работници и административен персонал имат да получават поне по две заплати и дължимите обезщетения за предизвестие и неползван отпуск.

Това лято имаше проверки от Инспекцията по труда и Агенцията по безопасност на храните, чиито резултати не бяха оповестени.

Хлебозаводът беше продаден от Община Велико Търново на габровска фирма преди 16 години. Общината все още чака да получи дължимите ѝ 430 000 долара.

В момента собственици на фалиралото дружество са три фирми със седалище в САЩ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44