Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две кюстендилски училища започват новата учебна година в други сгради заради незавършено саниране

Снимка: Кирил Фалин

Две училища в Кюстендил – Природо-математическата гимназия и началното училище "Св. Климент Охридски", ще започнат новата учебна година в други сгради поради незавършено саниране.

ПМГ ще провежда учебните занятия в сградата на Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий". От училището-домакин предоставят 25 класни стаи на третия и четвъртия етаж, както и помещение за директор и за учителска стая. Сградата на ПМГ не е ремонтирана 30 години и затова се държи на качествен ремонт, който става бавно, казва директорът на ПМГ Ани Кюркчиева

Началното училище пък се мести в сградата на езикова гимназия "Д-р Петър Берон". 

Саниране се прави и на 4-етажната сграда на второ основно училище "Даскал Димитри", рехабилитира се обаче фасадата отвън. До 15 септември ще бъде завършен централния вход и учебната година там ще започне нормално, казва директорът Светла Антова. Досега многото обрушвания по сградата на Второ училище бяха покрити с тиксо и плат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44