Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп отмени амнистията, с която Обама защити от депортиране нелегалните имигранти, влезли като малолетни

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп отмени амнистията, с която предшественикът му Барак Обама защити от депортиране 800 хиляди нелегални имигранти, влезли в Съединените щати като малолетни. Решението беше обявено от министъра на правосъдието Джеф Сешънс, който припомни, че отменената програма е била приета през 2012 година с разпоредба на президентската администрация, след като Конгресът е отказал да одобри аналогични мерки:

Това заобикаляне на имиграционните закони от страна на изпълнителната власт беше неконституционно. Освен всичко друго, тази амнистия допринесе за нарастване на броя на малолетните на южната ни граница, което имаше ужасни хуманитарни последици. Тя също така лиши от работни места стотици хиляди американци, като позволи на същите тези нелегални чужденци да заемат тези работни места.

Джеф Сешънс бе категоричен, че Съединените щати няма повече да водят политика на „отворени граници“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44