Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Армията може да участва в охраната на европредседателството догодина. Военният министър Красимир Каракачанов предлага съвместни учения с полицията", четем в заглавие на първата страница на вестник "Сега".
В интервю за БНТ Каракачанов е обявил, че "армията трябва да се включи в опазването на обществения ред". Той е аргументирал идеята си със зачестилите терористични нападения в Европа, след които военните се включиха в охраната на градовете, допълва още изданието.
За "глоби до 1000 евро по магистралите в Сърбия и вземане на книжката на шофьора, ако не бъдат платени," съобщава вестник "Труд". Тези санкции се налагат от 1 септември в западната ни съседка за движение със средна скорост по-висока от максимално разрешената 120 км/ч за магистралите в страната. Това са предупредили вчера от Министерството на външните рабботи, без да уточнят дали вече ма случаи с българи, наказани по новите правила.
"Ало-мафията краде по половин милион лева на месец", пише на първата си страница вестник "Телеграф". За първите 7 месеца на годината възрастни граждани са дали доброволно сума от над 3,5 млн. лева. Това са съобщили за изданието разследващи.
"Втора вълна инвестиции залива Пловдив", и това "му дава самочивствие на индустриалния хъб на България", пише на вестник "24 часа". Идват високотехнологични компании от автомобилната индустрия и машиноструенето, които се нуждаят от по-квалифицран персонал. Предлагат и добро заплащане, коментира заместник-кметът Стефан Стоянов. По думите му още 1,5 млрд. евро се очаква да бъдат вложени през следващите 10 години в Пловдив. Повече от 140 наши и чужди компании развиват в момента дейност региона и дават работа на 70 хил. души. Аутсорсингът и IT-компаниите търсят кадри, като ръстът на запалтите за 3 години и е 30%, допълва още всекидневникът.
Вестник "Монитор" пише: "Близо 250 000 туристи посещават годишно големите, добре разработени и популярни археологически комплекси у нас като Перперикон в Родопите и Царевец във Велико Търново".  Културно-историческия туризъм у нас всяка година бележи ръст от около 10-15%, показват данните на Министерството на туризма, цитирани от всекидневникът. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44