Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петте детски градини в Свищов вече с видеонаблюдение

Снимка: БГНЕС

Петте детски градини в град Свищов вече имат видеонаблюдение. Камерите са на входовете на детските заведения и площадките за игра.

Целта на денонощното видеонаблюдение е да се упражнява контрол кой води и взима децата от градините, какво се случва на площадките за игра, както и да се пресекат зачестилите напоследък вандалски прояви в дворовете на забавачките след работно време, обясняват от община Свищов. На петте детски градини и изнесените им групи са поставени обозначителни табели за външното видеонаблюдение. На разположение на директорите на детските заведения е и денонощен патрул на частна охранителна фирма, с която общината е сключила договор за видеонаблюдението и охраната на градините.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44