Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожарът в старозагорския парк "Бедечка"

Снимка: БГНЕС

Пожар в старозагорския парк "Бедечка" беше потушен с помощта на доброволци. Бързата реакция на граждани и на противопожарната служба не позволи да бъдат засегнати 60-годишни кипариси.

Сигналът е бил подаден от Люба Маринова от групата "Запазете Бедечка", която е била в парка, за да провери сигнал за започнало строителство. На мястото на пожара веднага са дошли хора от съседните кооперации и са се включили в гасенето му. Екипът от противопожарната служба също е пристигнал бързо и това е позволило огънят да не обхване дърветата. Маринова е записала и номера на автомобил, който е напуснал парка по време на пожара.

За "Хоризонт" комисар Стоян Колев заяви, че само за последната седмица в областта са възникнали 72 пожара извън горски площи. Последният от вчера, обхванал площ от 200 декара между три села в Казанлъшка и Павелбанска община, е гасен пет часа от четири екипа и служители от ловното стопанство "Мазалат".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44