Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Политическите договорки за новия ВСС лъснаха в парламента", пише на първа страница вестник "Сега". "Изслушването на кандидатите за членове на ВСС от квотата на Народното събрание, което се проведе в парламентарната правна комисия, беше претупано за нула време в четвъртък и приключи фарсово без никакви съществени въпроси към кандидатите. Това подхрани съмненията, че политическите сили вече са се договорили кого да пратят във ВСС - трайна практика на парламента през последното десетилетие", коментира всекидневникът.

"Дебелата кражба е-управление. Над 2 млрд. лева са хвърлени на вятъра за 10 години", пише вестник "Труд".  Изданието коментира, че въпреки усвоените пари е-управление няма и българите продължават да си губят времето, обикаляйки от гише на гише, а чиновниците - да прехвърлят листове от бюро на бюро. По данни на "Труд" от 35-о място в света по внедряване на електронното управление през 2003 г., през 2010-та сме изпаднали на 44-о място, а сега сме на 70-о.

Вериги продават гориво на различна цена според града, пише вестник "Телеграф". Проверка на всекидневника показва, че с близо 30 ст. варира цената за литър, като най-евтиното е във Варна, а най-скъпото - в столицата. Цените се променят не само между отделните градове, но и в рамките на една и съща верига, допълва "Телеграф".

"Ислямизацията на ромите и опитите да бъдат приобщавани към мюсюлманството се случва с най-бързи темпове в махалите в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Хасково и Бургас“ - това показва проучване на "24 часа". Всекидневникът посочва още, че емисари проповядват в гетата радикален ислям, който няма нищо общо с традиционния в областите Разград, Шумен, Кърджали, Търговище. Нови джамии и молитвени домове се появяват край гетата, допълва "24 часа".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44