Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка за насилие над дете в детска градина в Стара Загора след снимки във Фейсбук

Снимка: БГНЕС

Снимки във Фейсбук на седемгодишно момче, пуснати от неговата майка, предизвикаха проверки в детска градина „Мечо Пух“ в Стара Загора. Поводът - твърдение на детето, че е било бито от учителката му. При проверката, днес, момчето разказало друга версия - че се е сбило със свой съученик, заяви пред „Хоризонт“ Ваня Сотирова - заместник-кмет на община Стара Загора.

Според първоначалната версия на момчето то предизвикало гнева на учителката, защото тичало по двора и отказвало да влезе за обед. Тя го завела в една зала, където останали сами и го ударила няколко пъти, а после грубо го измила и завела в столовата при останалите деца.

Мотивите на майката:

Има някакъв проблем в цялата система. Госпожата е възрастна. Аз я разбирам, защото са много деца, буйни са. Ако след определена възраст те не се чувстват добре с тази работа просто да не я работят.

Пред "Хоризонт" Заместник-кметът Ваня Сотирова заяви, че до края на работния ден проверката е завършила и по думите й майката съжалявала за публикацията, а синът й посочил, че са се сбили с друго дете.

В резултат на писмените обяснения, независимо от създадената ситуация, ние ще наложим наказание на директорката, а тя от своя страна на учителката.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44