Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливни дъждове взеха шест жертви в италианския град Ливорно

Там е обявено бедствено положение

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В рамките на четири часа край Ливорно, който се намира в регион Тоскана, се изляха около 400 милиметра дъжд на квадратен метър. Улиците станаха реки, а потоци и реки излязоха от коритата си заливайки и отнасяйки с кал и вода всичко, което срещнат по пътя си.  


Четирима от общо шест загинали до момента бяха намерени в мазе. Издирват се изчезнали. В един от кварталите на града хората са напуснали домовете си, а в друг се е образувало свлачище. Наводнена е и гарата, прекъснато е електроснабдяването. Кметът на Ливорно Филипо Ногарин каза, че положението е драматично и че компетентните органи са обявили бедствено положение. 


Заради наводнения е затворен главния път Флоренция-Пиза-Ливорно, както и основната железопътната линия по крайбрежието на Тиренско море, по която се осъществяват водещите връзки между Рим и Генуа. Всички видове компетентни екипи съдействат за нормализиране на положението.


Преди бедствието за Ливорно бе обявен оранжев код, а за района на Генуа - червен, където обаче дъждът се изля в нормални количества. В момента вали пороен дъжд над Рим и поради наводнения се затварят линии на метрото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44