Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трус отново разлюля Централна Италия

Снимка: БГНЕС

Трус с магнитуд от 3,7 по Рихтер отново разлюля Централна Италия. Няма данни за щети и жертви. 

Земетресението е с епицентър край селището Скуркола Марсикана в провинцията на град Акуила, известна със своята сеизмична чувствителност. По първоначални изчисления то бе отчетено с мощ 3.9, след което утвърдена на 3.7 по Рихтер и на 8 километра дълбочина. Трусът е бил усетен в Акуила, Риети и в периферията на Рим. За по-сигурно жители на Скуркола Марсикана прекараха нощта извън домовете си. С превантивна цел в него и съседни селища днес училищата няма да открият новата учебна година. 

Началникът на Националния институт по сеизмология Карло Дольони обясни, че земетресението край Скуркола Марсикана няма връзка с това от август миналата година, нито с предшестващото го в Акуила през 2009 година. Според него се е активирала друга структура и през следващите дни ще се разбере дали ще има продължения, или е било само изолирано събитие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44