Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки трети първокласник в община Павликени е в чужбина със семейството си

Снимка: БГНЕС

Всеки трети първокласник в община Павликени е в чужбина със семейството си. В региона има родители, които декларират, че децата им няма да ходят на училище.

Родителите на 7 първокласници от село Върбовка и град Павликени устно са декларирали, че няма да ги пуснат на 15 септември, съобщи Катя Димитрова от Общината:

Родителите са декларирали нежелание да пуснат децата си да посещават училище. Техните мотиви са, че нямало нужда да учат.

Общинари и полицаи предстои да проведат повторен разговор с тези родители. Ако децата не бъдат записани на училище, единственият вариант е да подадем информация в социалните служби, посочи Катя Димитрова. 70 първокласници в Павликенско са в чужбина със семействата си. В първи клас са записани 151 деца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44