Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожарът, възникнал в сметището на община Симитли

| обновено на 13.09.17 в 11:56
Снимка: БГНЕС

Потушен е пожарът, който възникна рано тази сутрин в сметището на община Симитли. Все още пожарникарите и специализираната техника са на място и следят за безопасността на района, информира кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

Няма проблеми. Гората е близо и налага да се направят допълнителни просеки, разстоянието до гората да се увеличи още повече. То не че няма. Има просеки, но правим още.

Сигналът за инцидента е получен към 8 часа днес, информира по-рано началникът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Благоевград Георги Пармаков
Гори сметището на Симитли, но има хора и техника там, така че се извършват мероприятия по гасенето. Има пожарни автомобили, има и тежка техника. Сутринта рано е получен сигналът. Той е в самото сметище. Той не се разпространява пожарът. Просто пуши, гори вътре в него. Иначе предприемаме мерки и извършваме действия за потушаването му.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44