Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Велинов: Издръжката на имамите е спряна от турския Дианет

Снимка: БГНЕС

Издръжката на имамите в България е спряна от турското министерство на вероизповеданията или т.н. Дианет, а не от служебния кабинет на професор Огнян Герджиков. Това заяви пред "Хоризонт" Емил Велинов – директор на Дирекция "Вероизповедания" към МС, без да уточни конкретната причина затова.

Служебното правителство не може да спре издръжката. Това е просто смешно. Дианетът спря парите. Вероятно ще искат да се подпише някакъв договор – междудържавен.

Между Дианета и Главно мюфтийство в България има два договора, подписани през годините назад, за издръжка на мюсюлманските духовници у нас. Българската държавата обаче не може да поеме тази издръжка, както иска главният мюфтия, защото това ще бъде нарушение на Конституцията:

В закона ясно пише - църквата е отделена от държавата.

Главно мюфтийство дължи на държавата над 5 милиона лева данъци и неплатени осигуровки на имамите:

Всички сметки са блокирани, съдия-изпълнител им е запорирал имотите и не дай Боже да започне да се продава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44