Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представяне на кандидатурата на София за домакинство на Европейската агенция по лекарствата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Министерския съвет днес представят кандидатурата на София за домакинство на Европейската агенция по лекарствата пред посланиците от Европейския съюз, акредитирани у нас, и представителството на Европейската комисия в България. 

На официалното събитие ще присъстват вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, министърът на здравеопазването Николай Петров и столичният кмет Йорданка Фандъкова

В края на юли Министерският съвет взе решение за издигане на кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата, а в писмо, изпратено от премиера Бойко Борисов до председателя на Европейския съвет Доналд Туск и до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, бяха изтъкнати предимствата на българската столица като нова локация.

Общо 19 държави кандидатстват за домакинство. До 30-и септември Еврокомисията ще извърши преглед на внесените кандидатури, а решението за релокация на Европейската агенция по лекарствата трябва да бъде взето през ноември.

Централата на агенцията в момента е в Лондон, но ще бъде преместена след решението на Великобритания да напусне Европейския съюз.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44