Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Яйца с наднормено съдържание на фипронил са открити за първи път в български ферми, съобщава ТРУД. Стоката е хваната в склад за пакетиране, в който трите ферми са предавали продукцията си.

За пореден път парламентът гласува крути мерки срещу хулиганите на пътя, с които се опитва да намали произшествията по шосетата на България, Движението в аварийните ленти на магистралите се приравнява с каране в насрещното, а нарушителите ще останат без книжка три месеца и ще плащат солена глоба от хиляда лева, посочва СЕГА.

Шофьорска книжа пък вече ще може да се взема само след завършен 10 клас, посочва ТЕЛЕГРАФ.

От 1 януари 2018 година наргилето също ще се облага с акциз. Ставката за него ще бъде приравнена с тази за тютюна за пушене, Това промените в закона за акцизите, предложени от финансовото министерство за обществено обсъждане. Финансовото министерство предлага и промени за плащанията в брой, като прагът се свали от сегашните 10 хиляди на 5 хиляди лева, пише 24 ЧАСА.

Електронни наргилета с размер на химикалка могат да бъдат открити в раниците на ученици. Устройството, което пресъздава усещането на истинско наргиле, е дребно, евтино и е трудно да бъде намерено от родителите, отбелязва МОНИТОР.

Земетресение от 3,6 по скалата на Рихтер в 4.53 часа призори вчера. Местните хора, които още живеят в напукани къщи, а някои и във фургони, си припомниха кошмарния трус от 2012 година, посочва ТРУД.

20 години ще лежи ефективно в италиански затвор Евелин Банев - Брендо. Касационният съд в Рим е отхвърлил обжалването на българина на присъдата за наркотрафик, издадена от Апелативния съд в Милано, съобщава 24 ЧАСА.

В първия учебен ден МОНИТОР публикува интервю с министъра на образованието Красимир Вълчев. Агресията в училище и медицинската грижа там, криминализиране на отсъствията са част от въпросите в интервюто. Пожелавам успешна и спокойна учебна година на всички. По-малко трудности, но и повече работа и положителна атмосфера, пожелава министърът по случай 15 септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44