Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 650 тона боеприпаси са блокирани от август край Бургас

Снимка: БГНЕС

Близо 650 тона боеприпаси са блокирани от август край Бургас. От фирмата - производител са категорични, че те се съхраняват при всички необходими мерки за сигурност, но не могат да бъдат транспортирани заради държавната намеса. 

Боеприпасите се съхраняват в специализирана база край бургаският квартал "Долно Езерово", поясни управителят на фирмата-производител ЕМКО Емилиян Гебрев.
Имаше два вида товари. Единият с авиобомбите, бяха натоварени на кораба и замина, а другите боеприпаси, които са по разпореждане на КИНТЕКС останаха в складовата база ненатоварени. Тя се намира в складова база, която е специализирана. Колегите там са осигурили необходимата охрана, необходимата защита. Самата стока е готова и обезопасена и тя съвсем лесно не може по никакъв начин да се задейства.

Стоката не може да бъде изнесена, защото в началото на август е спряна от страна на бургаската митница, казва Гебрев. Посредникът КИНТЕКС информира едностранно, че прекратява договора с юридически необосновани мотиви, посочи той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44