Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алтернативен път ще свързва Околовръстния път на Пловдив с пътен възел "Скобелева майка"

Снимка: БГНЕС

Алтернативен път ще свързва Околовръстния път на Пловдив с пътен възел "Скобелева майка". Това стана ясно при поредната инспекция на пътя Пловдив-Асеновград от премиера Бойко Борисов.

Премиерът пое ангажимент за изграждане на 6-километровата отсечка държавата да отпусне седем милиона лева. За целта има изготвен проект от общината. Успоредно ще стартира и процесът за отчуждаване на земеделските земи, за да бъде изградено трасето и трафика на тежкотоварните камиони да бъде облекчен. Премиерът подчерта:

Строежите на пътя Пловдив-Асеновград вървят добре, но пък като направиш нещо наново, повече се вижда старото ненаправено. Това околовръстно сигурно е от 30-40 години и повече може да е. Пловдив е един от градовете с най-голям икономически растеж. ТИР-овете и бизнесът, и износът е огромен, така че правим кръгово движение и започва отчуждителна процедура на тази ливада, за да може целият този трафик, който идва от Родопите да отива направо за север, за Бургас и в посока Варна.

Полагането на асфалта на пътя Пловдив-Асеновград стартира в понеделник, а до края на годината се очаква рехабилитацията на трасето предсрочно да бъде завършена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44