Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР отвори врати за посетители

| обновено на 17.09.17 в 15:12
Снимка: БНР

Българското национално радио отвори врати за посетители в рамките на инициативата "Европейски дни на наследството". 
Десетки граждани разгледаха сградата на БНР, апаратните и студийните комплекси, от които се излъчват програмите на националното радио, а също и фонотеката. Най-малките слушаха концерта "Джаз за деца".

Посетителите научиха интересни исторически факти за създаването на Радиото.
Аз винаги съм се интересувал от живото включване, от ефира. Искам най-вече да разгледам студиата и това е всъщност нещото, което ме доведе днес в тази сграда. Искам да видя къде се записват програмите, как.
Ние слушаме много радио в къщи, в колите, и ни беше интересно да разберем как се случват самите предавания, споделиха част от хората.Снимка

Катерина Трайкова, ръководител на Справочната редакция, обясни, че гостите проявяват най-голям интерес към студиата:
Искаха да видят Златния фонд. Даже вчера показахме и Справочна редакция, и библиотеката. И фонотеката им е много интересна. Най-често задаваните въпроси от посетителите са как се правят новините и дали новините са от "Христо Ботев" и "Хоризонт" едни и същи, едни и същи хора ги правят. Какво е "Христо Ботев", какво е "Хоризонт".
Снимка


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44