Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители и гости на Брюксел подкрепиха инициативата "Ден без автомобили“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жители и гости на Брюксел подкрепиха инициативата "Ден без автомобили“, която се провежда в града всяка година. Днес тя бе отбелязана в 19 общини на белгийската столица. 

От 9.30 до 19.30 е забранено всякакво движение на автомобили в Брюксел, като забраната важи и за електрическите автомобили. Изключение се прави за таксиметровия превоз, линейките, силите на реда и градския транспорт, който пък днес се ползва безплатно. Инициативата е в рамките на общоевропейската седмица на движението, която цели да стимулира гражданите да използват алтернативните и по-екологични средства за движение – влакове, велосипеди, трамваи, автобуси, както и да се движат пеша.


По-голямата част от хората подкрепят инициативата. Още една алтернатива, която се предлага на жителите и гостите на града през уикенда, е опознаването на културното наследство, като общинските власти са приготвили списък с най-интересните сгради. Предвиден е и фолклорен празник на известния туристически площад „Гран Плас“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44