Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баща изостави малкия си син в парк в Кърджали

27-годишният мъж е задържан от полицията, а детето е настанено в център от семеен тип

Снимка: БГНЕС

Баща изостави малкия си син в парк в Кърджали. Часове след това той е задържан от полицията, а детето - настанено в център от семеен тип. Инцидентът е от петък вечерта, но за него беше съобщено днес.

27-годишният баща оставил малкия си син да играе на електрическите колички в заведението до детската железница в парк "Простор". Казал, че майката на детето ще дойде по-късно и си тръгнал. След като изминали близо два часа и никой не потърсил 6-годишното момче, от заведението се обадили в полицията. Уведомен бил и Отделът за закрила на детето.

Момченцето е било настанено в център от семеен тип, където се намира и в момента. Няколко часа след инцидента полицията е задържала бащата, който казал, че имал уговорка с майката тя да вземе детето от парка.

Разследването е установило, че преди време родителите се върнали от Германия, но заради противоречия помежду си се разделили. Мъжът живеел в Ивайловградско село и довел детето в Кърджали. Предполага се, че го е оставил в парка, за да не се среща с майката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44