Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната асоциация "Българско Черноморие" сезира главния прокурор за фалшифицирани данни

Националната асоциация "Българско Черноморие" е изпратила сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който твърди, че Ръководството за определяне на местообитанията с европейска значимост в България е фалшифицирано и с подменени данни. Според проверка на експертите от Асоциацията появяването на Понто-сарматските степи в българския правен мир е резултат от документална измама, заради която срещу България е проведена наказателна процедура и има влязло в сила осъдително решение на съда в Страсбург.

Според ескпертите от асоциацията проблемите около защитените зони с Понтосарматските степи в района са създадени изкуствено през годините. В първоначалното ръководство за определяне на местообитанията с европейска значимост от 2005г. са вписани малки местообитания от Западнопонтийски божурови степи, които през 2009г. са заменени от почти 25 хиляди декара Понто-сарматски степи, без да е уточнено на базата на какви научни данни се налага тази подмяна.

На базата на тези съмнения Националната асоциация "Българско Черноморие" е подала сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44