Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва унищожаването на яйца и птици от птицекобината в Поликраище

Снимка: БГНЕС

Птицекомбинатът в горнооряховското село Поликраище, в чиито яйца беше открито наднормено съдържание на фипронил, започна да извозва кокошките и яйцата към екарисажите за унищожение. След датата на възбрана на продукцията - 13 септември, нито едно яйце не е излязло от птицефермите, увери управителят на производството и ветеринарен лекар Ивайло Къдрев.

Разрешението за унищожаване на яйцата с фипронил и на кокошките носачки е издадено от Агенцията за безопасност на храните. Договорите с екарисажите са сключени, заяви за "Хоризонт" управителят на производството в птицефермите д-р Къдрев. 

Организираме извозването и изгарянето на яйцата, на всички яйценосещи кокошки, за да гарантираме на потребителите, че ще се върнем с чист продукт. Не означава, че фалираме, каза Къдрев.

Двете фирми съдействат на прокурорската проверка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44