Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Партиите превърнаха във фарс избора на членове на Висшия съдебен съвет- е централното заглавие на Сега. Твърдението, че депутатите са гласували под диктовка , е подкрепено със снимки от вота. Резултатът съвпада с изтеклата в началото на месеца схема, въпреки че Европейската комисия следи процедурата под лупа, се обобщава в статията.

За Труд изводът е "Бял дим на съгласието, невиждан отдавна се изви над българския парламент". Вестникът публикува изчерпателна информация за избраните с обяснение, че новият състав на съдебните кадровици ще управлява магистратската власт през следващите 5 години.

Държавата прави втори опит да купи Дунарит-информира Сега. Започва проверка за патентите на ВМЗ-Сопот и договорите на КИНТЕКС. Информацията стана ясна след протеста на работниците от ЕМКО пред парламента. Фирми си услужват с пари срещу 5 процента лихва при проверки на НАП, пише още вестникът .

Данъчните са започнали да описват номерата на банкнотите и са засекли едни и същи пари в различни каси. Според Монитор "Фирмите масово лъжат с парите в каса. Проверките започнаха, след като много компании обявиха, че държат над 1 милиона лева в брой.

Всички издания акцентират на  срещата на премиера Бойко Борисов с полския му колега Беата Шидло.  24 часа съобщава: "Борисов с остър тон към Германия и Холандия заради Шенген. Той призова да се уважават българските заслуги, а Шидло го подкрепи. Министър-председателят обеща да говори за отпадане на санкциите срещу Русия ,въпреки че е гласувал за тях, пише още изданието

Вестниците поместват и снимката на президента Радев и съпругата му заедно с американската президентска двойка в Ню Йорк. Труд обяснява, че българският държавен глава е бил гост на приема, даден от Доналд Тръмп.

Телеграф разработва темата за войната по пътищата с черна статистика за София и Пловдив и извода, че в Перник, Видин и Хасково е най-безопасно придвижването с кола.

Монитор избира за водещо заглавие: "Пътят до Европа със самолет е по-евтин от влака и автобуса. Това е причината близо 50 на сто от  българите  да избират въздушния транспорт. Вояжите до Македония са за нафта, а до Сърбия се пътува за кашкавал, пише още изданието




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44