Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Димов: Творческият елемент има много важно място при обучението на децата

Иван Димов
Снимка: БГНЕС

За да бъдат успешно приложени информационните технологии в образованието, управляващите трябва да си сътрудничат с учени и преподаватели. Това препоръчаха участниците в световния форум "Едюсъмит", който събра в София изследователи и преподаватели от различни държави.

Участниците препоръчаха младите хора да се разглеждат не само като потребители, но и като активни творци при използването на технологиите, а заместник-министърът на образованието Иван Димов подчерта, че творческият елемент има много важно място при обучението на децата:

Въвличането на децата в творческия процес, активирането на техните умения да измислят нещо ново на базата, макар и на минимална информация, която те имат, води до изключително успешни резултати. Нека не забравяме за негативните последици, до които могат да доведат новите цифрови подходи в обучението. Трябва много сериозно да се мисли за алтернативи, за екология в цифровизацията - каза заместник-министърът на образованието Иван Димов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44