Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията разби оранжерия за канабис, криминално проявен е задържан

Снимка: БГНЕС

Полицията разкри модерна оранжерия за отглеждане на канабис в покрайнините на Нови Пазар. В две помещения са намерени 77 растения с височина между 50 и 80 сантиметра. Собственикът е криминално проявен мъж на 39 години от Нови Пазар, каза директорът на Областната дирекция на МВР Ялчън Расим:

В крайна сметка е съден два пъти. Лицето е оказало съпротива, държал се е агресивно, когато полицейските органи са пристигнали на място.

При претърсване на имоти, които ползва, са намерени множество вещи, доказващи съпричастността му към дейността, в която е уличен, допълни Расим.

Криминалистите са впечатлени от прецизността на отглеждане на растенията:

Много професионално и модерно е изградено, с всичките му екстри. Намерихме значително количество препарати, торове. Човекът дори си е водил дневник, счетоводство кой ден какво е правил, какво е влагал.

Предстои да се изясни дали задържаният има съучастници. От прокуратурата е внесено искане мъжът да остане постоянно в ареста.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44