Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълчаливо шествия в памет на убития Ангел от Катуница ще се проведе в селото

Тази вечер в Катуница ще се проведе мълчаливо шествие в памет на 19-годишния Ангел Петров, убит преди 6 години от близък на Кирил Рашков - Цар Киро. Убийството предизвика няколкодневни размирици в селото.

Близки и приятели палят свещи на лобното място на момчето, което беше прегазено от шофьор Рашков. Мъжът излежава 15-годишна присъда за убийство, а Цар Киро беше в затвора за 2 години за закана за убийство към вуйчото на момчето.

В резултат на недоволството на хората, Рашкови бяха изселени от Катуница.

Утре по същото време ще се проведе мирно шествие в памет на 17-годишния Павел Толев, който почина по време на протестите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44