Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на Стара Загора поиска охрана на паметника на "Бузлуджа"

Снимка: БГНЕС

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова настоява за охрана на паметника на връх "Бузлуджа" през зимата, въпреки че достъпът до него е забранен.

Монументът остана държавна собственост, след като правителството отказа да го даде за стопанисване на БСП.

Има различни възможности за публично-частно партньорство, заяви Гергана Микова:

В много спешен порядък обаче трябва да се осигури жива охрана на монумента, тъй като все пои-често стават набезите на нерегламентирани туроператори, които си позволяват, въпреки забраната, да въвеждат с риск за живота им туристи.

Според областния управител в монумента продължават да проникват и младежи, които си правят там екстремни селфита. Най-опасният участък - пилонът, е обезопасен, но рискът на мястото през зимата нараства, каза Микова:

С началото на зимния период там става все по-опасно. Тези хора влизат от въздуховоди, става хлъзгаво, мокро и е много по-голям рискът от наранявания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44