Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират улици и площади във Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

Във Велико Търново започват мащабни ремонти на площади и 36 улици в Стария град. Строителните работи са за 8 милиона лева. Финансирането е от програмата "Региони в растеж".

Цялостният проект за подобряване на градската среда във Велико Търново, чието изпълнение започна, е за 11 милиона лева, посочи Мариела Цонева - директор на дирекцията за европроекти в общината:

Подобрени и рехабилитирани улична мрежа, тротоари, подлези, надлези, особено в стара градска част, с повече паркове, с повече уредени площадни пространства.

Ще се обновяват уличните настилки и стълбищата, включено е озеленяване и енергоспестяващо улично осветление. Автентичната калдъръмена настилка в квартал "Варуша" ще бъде запазена. Ремонти ще има и в квартал "Чолаковци".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44