Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП Велико Търново продължава ревизиите за касови наличности и скрито разпределение на печалби

Снимка: архив

Данъчните власти във Велико Търново правят ревизии на 73 фирми за скрито разпределение на печалби сред акционерите. От приходната агенция посочват, че се увеличават случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според счетоводните данни трябва да са налични. 

Данъчните проверки показват, че в масовия случай разминаването в касовите наличности на великотърновските фирми се дължи на счетоводно изписване на големи суми към съдружниците за разходи, които не са пряко свързани с дейността на дружествата - давани са пари за скъпи командировки до екзотични държави, ползвани са чужди активи за лични нужди на акционерите. Подозренията на данъчните се засилват и от факта, че разплащанията в брой над 10 000 лева са забранени.

242 фирми от Велико Търново до Видин, които са в обхвата на данъчната дирекция в старата столица, са декларирали касови наличности по над 1 милион лева. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44