Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кърджали започва строеж на високотехнологичен завод

Кърджали
Снимка: БГНЕС

В Кърджали ще бъде направена първа копка на високотехнологичен завод. Инвестицията е на стойност 36 милиона лева и е на българско акционерно дружество. 

Новият завод ще произвежда токозахранващи системи за потребители, които нямат достъп до националните електрически мрежи. Представителят на фирмата инвеститор Вели Шакир допълни:
Това са токоизправители, инвертори, юпиеси. Все неща, които са свързани с енергийно захранване на високо отговорни обекти. 
В завода ще започнат работа 100 души, като броят им ще надхвърли 240 в следващите 5 години, каза още Вели Шакир:
Разполагаме с терен, където може да направим разширение на завода. Така че, постепенно, с всяко едно разширение ще се ангажира допълнително работна ръка.
Продукцията от Родопите ще бъде изнасяна в 56 държави в целия свят.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44