Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват сигнал за хранително натравяне в детска градина в Стара Загора

Снимка: Радио ВИДИН

Регионалната здравна инспекция в Стара Загора проверява сигнал за хранително натравяне в детска градина „Звездица” в града.

От инспекцията са реагирали веднага и са изпратили екип в детското заведение за епидемиологично проучване и проверка на място. Издадено е предписание за извършване на крайна дезинфекция на заведението, за изследване на всички отсъстващи деца и за поставяне на цялата група под карантина до излизане на микробиологичните изследвания. Областната дирекция по храните е взела проби от закуската и обяда, първите резултати се очакват утре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44