Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 учени от пет страни ще участват в конференция за ефективно земеделие в Шумен

Снимка: Светослав Цветанов

Повече от 60 учени ще се включат в осмата Международна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие“, която ще се състои днес в Шумен. В нея ще участват представители от Великобритания САЩ, Австрия, Полша и Македония. От българска страна участват представители на институти от системата на Селскостопанската академия и Аграрния университет в Пловдив.

Международната научна конференция ще протече в две сесии - пленарна и постерна, поясни директорът на Земеделския институт в Шумен проф. Апостол Апостолов:

Като цяло конференцията има за задача да обсъди най-новите тенденции и достижения в аграрната наука, да се обсъдят възможностите за практическо приложение на съвременните методи и технологии в областта на животновъдството и растениевъдството. Търсим връзка за съвместна работа, съвместни проекти и участие с колегията не само в институти в България, но и институти и университети в Европа, с които да работим за в бъдеще, да имаме съвместни научни проекти, да усвояваме също така европейски проекти. 

Общо 43 доклада ще бъдат изнесени по време на конференцията. Докладите и постерите ще бъдат публикувани в научни списания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44