Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем деца от старозагорско село заболели от хепатит през последните 20 дни

Снимка: БГНЕС

Седем деца на възраст от 1 до 8 години от село Черна гора, община Братя Даскалови, са заболели от вирусен хепатит през последните 20 дни, съобщават от Районната инспекция по здравеопазване в Стара Загора. Шест от тях са приети за лечение в Клиниката по инфекциозни болести в Университетската болница в Стара Загора, а едно е настанено в Клиниката по инфекциозни болести, тропическа медицина и паразитология в Пловдивската университетска болница.

Състоянието на децата е добро. Четири от шестте случая са потвърдени вирусологично. Извършени са проверки на детската градина в селото и на индивидуалната медицинска практика там и са предписани конкретни противоепидемични мерки.

На директора на детската градина е съставен акт за констатирани нарушения, направени са изследвания на контактните лица, осигурен е гама глобулин за разширена профилактика.

Предстоят нови проверки в селото и срещи с кметовете на села от общината и ромските медиатори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44