Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Добрич са без вода от четвъртък

ОТ ВиК дружеството се водоподаването да бъде възстановено до края на деня

Снимка: БНР

Втори ден жителите на Добрич са без вода. Причината е в голяма авария на помпената станция в Приморци. Аварията е наводнила цялата сграда и се е наложило първо тя да бъде отводнена, след което е започната работа и по отстраняването на аварията. От ръководството на ВиК - дружеството в Добрич се надяват тази вечер водоподаването в града да бъде възстановено.

В града с най-скъпата вода в страната и водещ черната статистика по загуба на вода, стигаща до 86 процента, съоръженията са изключително амортизирани, което е и причина в населеното място липсата на течаща вода да е ежедневие.
С предстоящия воден цикъл е предвидено да се сменят едва 79 километра от общо 300 км водонопреносна мрежа, но не и съоръженията в помпените станции. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44