Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж от Балчик е осъден на 7 години затвор за умишлен палеж на къщата на съпругата си

Седем години затвор получи мъж от Балчик за умишлен палеж на къща. Добричкият окръжен съд е признал за виновен 55-годишния мъж за пожар, при който живота на трима души е бил застрашен.
55-годишният мъж от Балчик е признат за виновен, че на 16-ти декември миналата година умишлено е подпалил жилището на съпругата си. Мъжът е залял една от стаите с бензин и я е възпламенил със запалка. Тримата обитатели на къщата са успели да я напуснат невредими, но върху жилището са нанесени щети, оценени от съда на над 21 000 лева. Подсъдимият е извършил престъплението в срок на действие на издадена срещу него съдебна заповед по Закона за защита от домашно насилие. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок в Апелативния съд във Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44