Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция наложи пълно ембарго на всички полети от територията си към Северен Ирак

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турция наложи пълно ембарго на всички полети от територията си към Северен Ирак. От 18 часа в петък нито една турска авиокомпания не може да изпълнява полети за Ербил и Сюлеймания. Залите на международните летища в тези градове са изпразнени, а гишетата затворени.

Турските медии коментират, че Анкара не се е шегувала, когато е заплашвала ръководството на региона и определят мярката като тежък удар срещу местния лидер Масуд Барзани. Самият той нарече блокадата, наложена от властите в Багдад като политическа инициатива, която има за цел да накаже обществеността в Северен Ирак.

Иран отделно наложи ембарго на износа и вноса на горива към и от Иракски Кюрдистан. Ислямската република се готви за съвместни военни учения с Ирак по общата им граница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44