Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спор между наследници спира изграждането на стратегически водопровод в Сърница

Снимка: БГНЕС

Спор между наследници спира изграждането на стратегически водопровод в Сърница. Забавянето на строителството може да доведе до водна криза в общината.

Проблемът е в това, че малка част от съоръжението трябва да премине през пустеещ частен имот с 12 наследници, между които има лични спорове. Има опасност да бъдат изгубени и средствата, осигурени от Комисията за бедствия и аварии, каза кметът на Сърница Неби Бозов.

Стратегически проект е за Сърница. Това ни е основен източник, който е с хубав дебит на водата, голям, 500-кубиков е водоемът. Ще решим за десетки години напред проблема с водата. Осигурихме пари да им изкупим целия имот, има предварителен протокол, на който се подписаха всички наследници, но в момента петима от тях отказват да подпишат договора, неща, които пречат на изпълнението на проекта.

Жителите на Сърница ще организират обществено недоволство срещу хората, които обричат общината на воден режим.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44