Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи в Барселона обградиха офиса на управляващата Народна партия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестиращи в Барселона обградиха офиса на управляващата в Испания Народна партия. Недоволството им е срещу действията на полицията по време на референдума за независимост в неделя, когато при сблъсъци бяха ранени близо 900 души. Някои хора поставиха червени рози на входовте на училищата, където се стигна до насилието. За днес в цяла Каталуния е обявена обща стачка.

Към протестите се присъединиха служители на противопожарната служба на Барселона. Те направиха кордон между демонстрантите и полицаите, за да бъдат избегнати сблъсъци. 

Групи, подкрепящи независимостта на Каталуния, и синдикати призоваха за общонационална стачка срещу мерките на Мадрид да спре гласуването в неделя. Двата най-големи синдиката в Испания обаче отказаха да се присъединят към стачката, като призоваха за диалог между правителството в Мадрид и местните власти в Каталуния.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44