Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП даде зелена светлина на Европейската прокуратура

Снимка: БГНЕС

Европейският парламент даде зелена светлина на Европейската прокуратура. Тя ще бъде създадена по процедурата за засилено сътрудничество между 20 страни - членки, сред които и България.

За да заработи Европейската прокуратура, е необходимо съгласието на Съвета на Европейския съюз. Тя ще разследва злоупотреби със средства по еврофондове и по измами с ДДС, ако в тях са замесени поне две страни - членки, а щетите възлизат поне на 10 милиона евро.

Комисарят по правосъдие, потребители и равнопоставеност на половете Вера Юрова заяви:

Европейската прокуратура значително ще засили борбата срещу престъпленията с бюджета на Европейския съюз като измами, корупция, пране на пари или измами с ДДС.

Главният офис на прокуратурата ще бъде в Люксембург с главен прокурор и прокурори от всички участващи държави. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44