Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналисти от Стара Загора поискаха оставката на Антон Тодоров

Асоциацията на европейските журналисти в България призовава медийната гилдия да се солидаризира с Николаев

Снимка: БГНЕС

Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ) призовава медийната гилдия да се солидаризира с колегата от Нова телевизия Виктор Николаев, към когото днес бяха отправени заплахи от представители на управляващите в ефира на предаването "Здравей, България":

Считаме, че е редно българските медии да бойкотират силните на деня, които открито подлагат журналисти на натиск и демонстрират пренебрежение към свободата на словото, което е основен гарант за съществуването на едно демократично общество, казва позиция на АЕЖ.

Медии и журналисти от Стара Загора поискаха оставката на Антон Тодоров като депутат от парламентарната група на ГЕРБ. В отворено писмо до народните представители от региона те изразяват възмущението си от поведението на Тодоров в студиото на Нова телевизия и настояват за публично извинение към Виктор Николаев и цялата журналистическа гилдия.

В писмото се посочва, че България не случайно е на 109-о място в света по свобода на словото в класацията на "Репортери без граници" за 2017-а година. 

Какво ни готвите? Днес ни заплашвате, а утре ще ни арестувате ли!? Кой гарантира свободата на словото ни, питат в писмото журналистите от родния град на Антон Тодоров, където той започва политическата си кариера в редиците на СДС. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44