Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частични местни избори се провеждат у нас

12 на сто е избирателната активност в община Трън

| обновено на 08.10.17 в 11:51
Снимка: БГНЕС

12 на сто е избирателната активност към 10.00 часа в община Трън, където се провеждат частични избори за кмет. До тях се стигна, след като кметът Станислав Николов подаде оставка. В изборната надпревара участват четирима кандидати.

Всички 21 секции в община Трън са на мястото си, отворили са навреме и работят, няма нарушения и напрежение, обясни председателят на ОИК в Трън Тодор Исаев. ОИК съобщи, че за гласоподавателите, живеещи в съседни села, е осигурен транспорт до секциите. В града секциите са 4, като в една от тях гласуват и хората от село Банкя. Исаев  очаква избирателната активност да се повиши след 13.00 часа. Изборният ден започна в 7.00 часа и се очаква да приключи в 20.00 часа. Право на глас имат малко над 3 600 души.

В плевенското село Сухаче изборният ден протича нормално.

До насрочването на частичните избори за кмет в село Сухаче се стигна поради кончината на последния избран кмет Иван Иванов. В изборният ден 583 имат право на глас и гласуват в две секции, допълва Цветан Атанасов, председател на ОИК в Червен бряг:

Имаме две секции, едната е стационарна, а другата е подвижна. Работят и двете. Нормално протича изборният ден. Трима са кандидатите - от БСП, ГЕРБ и Инициативен комитет.

За кметове гласуват и във врачанските села Ракево и Нивянин. Жителите на Ракево избират между двама кандидати. Според списъците избирателите са 611, а още 280 души са подали заявление за гласуване по настоящ адрес. В село Нивянин право на глас имат 296 души. Те ще избират селски кмет между петима кандидати. Уличното осветление,  боклукът и състоянието на гробищния парк са основните проблеми, поставени пред петимата кандидати за кметския пост в село Нивянин.

Местни избори има и във варненската община Вълчи дол, както и селата Генерал Киселово и Попович. Над 8600 са жителите на община Вълчи дол,които имат право на глас.  Кандидатите за кмет са двама – Георги Тронков и Людмила Петкова. 25 са секционните избирателни комисии в 22-те населени места в общината, има и една подвижна секция, за която са заявили желание за гласуване 22-ма души. В Генерал Киселово има 502-ма гласоподаватели и една секция. Кандидатите са Калина Христова и Петранка Господинова. 375 са гласоподавателите в село Попович. Там кандидатите за кмет са трима – Мирослав Иванов, Исмаил Мехмед и Еленка Янкова.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44