Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Кризата заради референдума за независимост на Каталуния е водеща в западната преса. Стотици хиляди души излязоха по  улиците на Барселона да протестират срещу стремежа на каталунското правителство към независимост, а испанският премиер предупреди, че е готов да преустанови автономията на тази област, за да й попречи да се отдели от Испания - обобщава британското издание "Гардиън". 
Много каталунци не искат да се отделят от Испания, четем и на страниците на вестник "Вашингтон пост", който излиза под заглавие : "Не си даваме сметка колко ни е добре тук". "Аз съм испанец: Хиляди в Барселона протестират срещу стремежа към независимост" -  извежда начело и вестник "Ню Йорк таймс". 
Пред германския вестник "Велт", испанският премиер Мариано Рахой заявява, че Испания ще остане единна.  На въпрос има ли опасност, Рахой подчертава: "Абсолютно не. Испания няма да бъде разпокъсана и националното единство ще бъде запазено. Ще направим всичко възможно, което ни позволяват законите, за да гарантираме това", заявява Рахой.
   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44