Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жертвите от сблъсъка между лодка с имигранти и тунизийски кораб засега са осем

Снимка: БТА

Военен тунизийски кораб и лодка с имигранти на борда са се сблъскали недалеч от тунизийските брегове. Жетвите засега са 8, издирват се други пострадали.

Не е ясен все още точният брой на имигрантите, пътували на лодката, но вероятно те са били към 70 души. При удара с военния тунизийския кораб тя е потънала. Сблъсъкът е станал през нощта при загасени светлини на рибарската лодка. Екипажът на кораба пръв се е притекъл на помощ. Спасителните операции се координират от Малта, тъй като сблъсъкът между двата плавателни съда е станал в нейните териториални води, определени за оказване на помощ при такива случаи. В спасителните дейности участват и италиански плавателни съдове – два на Бреговата охрана, един на Финансова полиция и един военен кораб. Благодарение на ефикасните мерки около 40 души са спасени.

Предполага се, че лодката е потеглила от тунизийския град Сфакс, от чието крайбрежие напоследък се отчита нов имигранстски път до Агридженто на остров Сицилия, водещ към Италия и Европа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44