Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна делото срещу кмета на Септември Марин Рачев

Снимка: БГНЕС

В Пазарджишкия окръжен съд започна делото срещу кмета на Септември Марин Рачев, обвинен в укриване и неплащане на ДДС през 2005-а и 2006 година като едноличен търговец при продажбата на горива.

Днес приходната агенция предяви и граждански иск срещу Марин Рачев за начисляване на лихви към главницата. По време на заседанието жители на Варвара и Септември протестираха мълчаливо пред сградата на съда.

Тук сме се събрали част от протестиращите, за да се търси справедливост, искаме откритост и да се разбере престъпник ли е кметът на община Септември, какви данъци са укривани и защо не са платени?

Подаден е сигнал за една незаконна сделка.

Сигналът се разследва от ДАНС. Няма смислен отговор защо една земя е продадена на общината сто и десет пъти по-скъпо и парите са взети от управител на фирма, която е втора братовчедка на съпругата на кмета. Има хора в община Септември, които са осъдени и са дадени на частен съдебен изпълнител за по 100 лева, а неговите данъци в особено големи размери?

Това разследване се води от години срещу неизвестен извършител, от време, когато Рачев не е бил кмет на Септември. Разследването вече не е спящо. Срещу кмета е повдигнато дори обвинение. 

Радвам се, че в момента се активира, защото обикновено, когато се активира в предизборна кампания подобно дело човек не знае къде е истината и много лесно може да бъде заблуден.

Запитан дали това не е ли сигнал, че ГЕРБ е на път да свали доверието си от Марин Рачев, той отговори:

Значи, аз не мисля, че ГЕРБ някога е влияла на дела и на съдебни процеси. А някой дали ще си сваля доверието, аз не се чувствам виновен, в никакъв случай.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44